Після нього прем'єр-міністри провели спільну прес-конференцію, на якій повідомили про підписання 13 договорів.

Вони стосуються митних пільг, полегшення процедур і умов отримання громадянами тимчасових дозволів на перебування у двох країнах, створення спільних КПП «Шиштавец-Кукес», «Крушево-Драгаш», регулювання дорожнього трафіку на кордоні, співробітництва в сферах економіки, культури, освіти, внутрішніх справ, сільського господарства й права.

На думку прем'єр-міністр Албанії Еді Рама ці договори є передумовою для об'єднання двох країн. Він нагадав, що агентство Euronews Albania провело соціологічне опитування громадян щодо їх об'єднання. І майже 80 відсотків опитаних висловилися за об'єднання Албанії і Косово. Еді Рама заявив, що він також за нього. І додав, що рано чи пізно об'єднання відбудеться, хоча точної дати не знає ніхто. Він зауважив, що цю заяву можна вважати «пророцтвом».

Прем'єр Косово Альбін Курті сказав, що все визначить колективна воля двох народів, а вони «не можуть керувати такими історичними процесами й призначати дати». Він заявив, що уряд Косово робитиме все для реалізації домовленостей.