На знімку: багатотисячний мітинг протесту на Театральному майдані Луцька 1 грудня 2013 року.

Представники Партії регіонів почуваються переможцями. Але недовго. З їхнього намету, встановленого за чиєюсь командою саме цієї кривавої ночі, одна з майбутніх лідерів луцького Майдану й учасниця АТО Майя Москвич зриває блакитний прапор партії і кидає під ноги. На спеціальному стенді люди пишуть свої думки про президента Віктора Януковича. У них — сарказм, іронія, осуд, зневага. Усі обурені зрадницькою позицією тодішнього керівника держави.

Ситуація на майдані непевна. Стягується багато правоохоронців. Їх майже стільки само, як і протестувальників. Можливе повторення нічних подій у Києві. Потрібен лідер. І в цей напружений час у руки бере мегафон колишній міський голова Луцька Богдан Шиба (на знімку). Він засуджує нічний кривавий розгул правоохоронців у Києві, закликає всіх присутніх своїми діями підтримати молодь у столиці. Міліція мовчки спостерігає за промовцем.

А вже наступного дня, 1 грудня, на Театральний майдан вийдуть тисячі прихильників євроінтеграції України. Всі засудять дії влади, які мали місце вночі 30 листопада. Саме Театральний майдан, активісти стали фактичними керівниками області на той час. Деморалізована вчинком свого боягузливого лідера влада була в той час безсила.

Луцьк.

Фото автора.