У заході взяли участь міністр оборони України Олексій Резніков, Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний, заступник Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк, начальник Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Сергій Шаптала, командувачі видів та родів військ, командири військових частин та керівники структурних підрозділів Генерального штабу й органів військового управління Збройних Сил України.

Під час підбиття підсумків було обговорено питання щодо ситуації, яка склалася навколо кордонів України, та тенденції її розвитку.

— Ми розглядаємо всі сценарії, щоб Збройні Сили могли оперативно відреагувати на можливе загострення, — зауважив Головнокомандувач ЗС України.

Було детально проаналізовано обстановку в районі проведення Операції об’єднаних сил з урахуванням підготовки особового складу, техніки та ведення бойових дій.

Одними з пріоритетних напрямів діяльності ЗС України нинішнього року були продовження завершення трансформації системи управління Збройних Сил за принципами НАТО, поглиблення набуття органами військового управління і штабами спроможності забезпечити стійке управління військами (силами) та їхнє ефективне застосування за стандартами НАТО.

Протягом 2021 року належну увагу було приділено підтриманню постійної бойової готовності органів військового управління, військових частин та підрозділів Збройних Сил до виконання завдань за призначенням. А також нарощуванню оперативних, бойових і спеціальних спроможностей Збройних Сил.

На завершення заходу Головнокомандувач Збройних Сил України відзначив кращих командирів військових частин та підрозділів за підсумками 2021 року і поставив завдання на наступний рік.

Текст і фото управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.