Ініціативна група з Тернопілля звернулася до всіх матерів, закликаючи їх об’єднатися в акції «Серце матері» заради дітей, які нині стоять на майданах України. «Незалежно від політичних уподобань, віросповідання, позицій щодо векторів розвитку України ми одностайні у бажанні добра і щасливої долі своїм дітям. Об’єднавшись у всеукраїнській акції «Серце матері», просимо Божого провидіння, сповнення повноти Його волі, покрови і заступництва Богородиці», — йдеться у зверненні.

Тим часом організатори місцевого Євромайдану на прес-конференції в обласному прес-клубі закликали стояти до кінця. За словами голови страйкому лідера місцевих «свободівців» Володимира Стаюри, тепер найважливіше — направити якомога більше людей до столиці. «Всі наші партійці вже там», — сказав він. На місцевий Євромайдан тим часом мобілізують людей із районів.

На позачергову сесію опозиційні депутати планують винести два питання: про висловлення недовіри голові облдержадміністрації Валентину Хоптяну і створення виконкому обласної ради, який перебере на себе повноваження облдержадміністрації. Чи знайдуть для цього ініціатори дві третини голосів, тобто не менше 80, наразі невідомо. На запитання кореспондента «Голосу України» про те, чи є в них достатньо кадрів для цього, Володимир Стаюра запевнив: «Ми хочемо, щоб працівники обласної і районних адміністрацій приєдналися до нас. Залучатимемо молодь. Проблем з кадрами не буде». Тим часом Валентин Хоптян заявив, що не залишить лави Партії регіонів і пост глави адміністрації.

В Івано-Франківську триває пікетування приміщення ОДА. Тепер у лавах мітингувальників і педагоги, які вимагають справедливого розподілу дотації на зарплату, що надійшла в область. Вони вважають, що їх хочуть обділити через участь у загальноміському страйку. Коли працівники департаменту освіти і науки ОДА намагалися перевірити деякі школи щодо того, хто з педагогів є на роботі, вони одразу заявили про політичний тиск. Протягом кількох днів працівників ОДА і її структурних підрозділів не пускали на роботу. Вони змушені були пробиратися на робочі місця вночі. За фактом блокування протестувальниками адмінбудівлі ОДА, вчиненні перешкод працівникам у тому, щоб потрапити на робоче місце, розпочато кримінальне провадження за ст. 341 Кримінального кодексу України.

 

Тернопільська область.

Учасники тернопільського Євромайдану першокурсники Галицького коледжу: тут завжди весело, можна і перекусити, і зігрітися.

 Фото автора.