Але якщо в північних сусідів вона тільки залишила майже 450 населених пунктів без електрики й повалила дерева в Бургасі, Смоляні, Сливені й на шосе Созополь-Бургас, то в самій Туреччині не обійшлося без жертв.

За повідомленням турецької газети «Сабах», у Стамбулі вітер сягав такої сили, що збивав перехожих з ніг, зривав дахи, рекламні щити й валив дерева. У кварталі Чаталджа ураган повалив вежу з годинником, перевернув дві вантажівки й один пікап. У цьому кварталі мегаполіса, як і ще в кількох, швидкість вітру сягала рекордних для міського середовища показників - 130 кілометрів на годину. Вранці в понеділок електронні ЗМІ інформували про 19 поранених, а ввечері міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттін Коджа повідомив, що по медичну допомогу до лікарень звернулося 38 осіб. Рух суден Босфором було припинено, невеликі пасажирські судна взагалі не відходили від причалів. У портовому місті Ізмір вітер видув морську воду на набережну, яка стала непрохідною.

Турецькі синоптики попередили: у вівторок помаранчевий рівень небезпеки для населення діятиме в 17 провінціях країни, а найвищий - в 35 регіонах; сильні зливи з грозою очікуються в регіонах Мармурового, Егейського, західних частинах Середземного й Чорного морів, а також у північно-західній частині Анатолії.

Фото: hurriyet.com.tr