Після запевнень прем'єр-міністрів Албанії та Косово - Еді Рами й Альбіна Курті про неминуче об'єднання сусідніх країн в одну державу, зроблених ними після спільного засідання урядів, настала черга для не менш голосних заяв президента Сербії. В ефірі сербського телебачення він повідомив співгромадянам, що спрямував листи всім президентам і главам урядів, чиновникам у Брюсселі із проханням пояснити їхнє мовчання із приводу заяв, що пролунали з албанського міста Ельбасан, де відбулася зустріч міністрів Тирани і Приштини.

"Як це можливо, щоб Альбін Курті вкотре говорив про об'єднання з Албанією, і жоден європейський політик не відреагував на це?", - поставив риторичне запитання Вучич. Він нагадав главам держав, керівникам урядів і політичних партій, що по суті йдеться про створення Великої Албанії на Західних Балканах. І повідомив, що у своїх посланнях усім поставив одне запитання: "Чи означає це, що ви мовчатимете і не будете реагувати, якщо в Белграді також хтось заговорить про об'єднання з кимось? Адже одразу всі заговорять про відродження Великої Сербії... Ви або відразу відреагуєте в ту саму секунду, негайно повідомивши нам про безвідповідальні заяви, або ми опинимося на багатті, як у Середньовіччя ... Якщо албанцям усе дозволено, то сербам усе заборонено. За яким принципом, поясніть?"

За словами президента Сербії, ні так звані доповідачі щодо Косово і Метохії (ці території в Белграді дотепер уважають сербськими), ні інші доповідачі щодо регіонів, ні Європейська комісія, ні Європейський парламент, ні глави держав, урядів, міністри країн-членів ЄС не відреагували на чергову заяву Альбіна Курті. Цим самим вони заохочують такі безвідповідальні висловлювання, що періодично звучать із Приштини.