Як саме, розповів «Голосу України» керівник товариства заслужений працівник сільського господарства України Микола Мельник (на знімку).

Джерело кремнієвої води дало поштовх для його використання на користь людям. Після ретельного дослідження запасів цілющої рідини взялися за спорудження оздоровчого комплексу, який назвали «Поплавок». Тепер маємо прекрасні умови для відпочинку, відновного лікування та профілактики низки недуг. Особливістю є вода. Працює наш комплекс круглий рік.

Хто приїжджає у «Поплавок», має можливість отримати такі послуги: душова, сауна, два чани, в які додають настої з лікувальних трав, і два басейни. Чани розташовані у двох місцях — на вулиці і в приміщенні. Літній варіант чану встановили на підвищенні під куполом оригінальної альтанки, він розрахований на вісьмох людей. Тут же є роздягальня і душова. Після прийому водних процедур у чані охочі можуть скористатися відкритим басейном з гідромасажем та водоочисткою. Розміри басейну 15х30 метрів, а глибина — 1,2 метра. Тішить око фонтаном з підсвічуванням. Вода в готель, чани, душ у приміщенні, на дитячу гірку з басейном подається з природного джерела, багатого на кремній, що придає їй цілющих властивостей. Крім того, така вода придатна для пиття. Саме тому плануємо встановити лінію для її розливу у пляшки. Властивості джерела і його потужність уже дослідили фахівці.

Альтанки розташовані в лісовій місцині серед дерев, де в теплу пору відчувається прохолода, тут зручно провести час, випити каву чи замовити на кухні улюблені страви. Поруч з альтанками є мангали для самостійного приготування страв.

Два береги невеликої водойми з’єднує місток, з якого приємно милуватися різними видами риб. Тут розводимо форель радужну, коропів білого і жовтого, осетрів. Надаємо можливість годувати риб кормами.

Та все ж, головним у нашому «Поплавку» є лікування рослинами, настій з яких додаємо у чани. Їх рецепти розробляли медики.

Найбільш вживаними і ефектними є береза, кора верби, кора дуба — при болях у суглобах, ревматизмі, при подагрі та захворюваннях шкіри, допомагають загоєнню ран і ударів. Хвойні ванни — при захворюваннях остеохондрозу, захворюваннях суглобів, гіпертонії, варикозі, тромбофлебіті, подагрі, ревматизмі, патології дихальної системи, ниркових недугах, астмі, запаленні сечового міхура. Також у воду в чані додається відвар з валеріани, яка знімає втому, напругу, відмінно впливає на нервову систему. Відвар із звіробою також використовуємо, в народі його називають травою від 99 хвороб.

Після процедур у чані пропонують чай з лісової суниці, чебрецю, липи та м’яти, інших видів трав, що ростуть у нашій місцевості.

В’їзд-вхід на компактну територію комплексу починається з оригінально оформленої арки з написом «Поплавок — оздоровчий комплекс», де облаштовано стоянку для автомобілів з цілодобовою охороною, а далі вимощена тротуарною плиткою дорога веде до новозбудованого на окраїні дубового гаю готелю на 16 місць з усіма зручностями.

Оздоровчий комплекс «Поплавок» знаходиться за 24 кілометри від міста Бар і за 94 кілометри від Вінниці. Приїжджати необхідно за попереднім замовленням за тел..: (068) 867 92 42; (068) 690 26 28.

До речі

ТОВ «Прогрес», яке очолює Микола Мельник, надало кошти на передплату на газету «Голос України» для двох медичних закладів, де лікуються учасники бойових дій на Донбасі, — Вінницького клінічного військово-медичного центру та Вінницького госпіталю для ветеранів. Завдяки товариству газету отримуватимуть ГО учасників бойових дій та волонтерів, низка тих, хто захищав країну на Донбасі, волонтери...

Вінницька область.

Фото надано Миколою МЕЛЬНИКОМ.