Під будівлею парламенту четвертий день триває мітинг прихильників Партії регіонів. Незважаючи на погіршення погоди, понад 500 людей з прапорами біло-блакитних, Євросоюзу та з червоними стягами, на яких написано «Збудуємо країну разом», стоять перед сценою.
Для них грає музика. Тут періодично виступають і парламентарії від Партії регіонів. За сценою, у Маріїнському парку, стоять намети, працює польова кухня. Для людей організовано готують гарячу їжу, чай. На вигуки прихильників Євромайдану, які час від часу з`являються на мітингу своїх опонентів, активісти Партії регіонів не реагують. З самого ранку і пізно ввечері територію прибирають. Отже, містечко живе спокійно, його продовжують охороняти представники спецпідрозділів.
Народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов розповів присутнім, що люди залишають Майдан Незалежності. «Майдан нарешті розповзається! Люди тікають від цих трьох богатирів (Кличка, Яценюка, Тягнибока). Це вони хотіли використати розгін Майдану та студентів у своїх політичних цілях», — вважає народний обранець.
У свою чергу, народний депутат Іштван Гайдош наголосив, що задля мирного вирішення нинішньої ситуації опозиції варто подумати про те, щоб сісти за стіл переговорів. «Дуже прикро, що сьогодні опозиція закликає до хаосу та безладдя. Мене обурює те, що відбувається. Представники опозиції блокують парламент, самі не працюють, але і нам не дають приймати закони. Їхня спроба висловити недовіру уряду з тріском провалилась, тому вони злі і здатні піти на провокації», — сказав парламентарій. Він наголосив, що депутати більшості готові сідати за стіл переговорів та спільно шукати вихід із ситуації. «Опозиція завжди каже, що хоче в Європу, але ті методи протесту, які вона використовує, не лише незаконні, але і не європейські, не демократичні» — зазначив І. Гайдош.
Народний депутат зауважив, що опозиція повинна зрозуміти: у випадку, якщо ситуація погіршиться, за наслідки відповідатиме лише вона.
 
Активісти Євромайдану відпочивають на Майдані Незалежності.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.