Внаслідок ворожого обстрілу селища Станиця Луганська, й зокрема так званого району Кондрашівка, було завдано чималих пошкоджень місцевій інфраструктурі, долати які довелося спільними зусиллями.

На щастя, ніхто з мирних жителів у результаті обстрілу не постраждав. Утім, артилерійські «прильоти» пошкодили лінії електромереж та зруйнували опори, які тепер потребують заміни. Через перебиті дроти приблизно дві тисячі домогосподарств у селі Малинове та смт Станиця Луганська залишилися без електроенергії. До ремонтних робіт оперативно долучилися представники ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання».

У приватному домоволодінні на вул. Криничній пошкоджено будинок та господарські споруди у дворі (на знімку). 68-річна Валентина Миколаївна, яка проживає в будинку разом із сином, розповідаючи про жахливі подробиці пережитого обстрілу, зазначила: «Ми дивом залишилися живими. Один з уламків влетів просто в стіну над ліжком. Розбито вікно, шифер на даху, супутникова антена вся зрешечена. В гаражі вікна повибивало, на сараї дах побитий».

Працівники гуманітарного центру «Проліска — Станиця Луганська» ви-їхали на місце події та передали сім’ї будматеріали екстреного реагування від UNHCR Ukraine — Агентство ООН у справах біженців в Україні — плівку та тарпаулін.

«Ми нагадуємо під час зустрічей, що жителі прифронтових населених пунктів можуть звернутися по допомогу до психолога гуманітарного центру «Проліска — Станиця Луганська», — зазначили волонтери місії «Проліска». — Психолог надає індивідуальну допомогу жителям населених пунктів уздовж лінії розмежування як очно, так і по телефону або онлайн.

Записатися на консультацію до психолога можна по телефонам нашої гарячої лінії:
(095) 445 90 84,
(095) 445 92 78,
понеділок — п’ятниця з 08.30 до 16.30».

Фото Гуманітарної місії «Проліска».