На знімку: поштову марку із зображенням Гарнізонного храму погашають керівник Львівської дирекції «Укрпошти» Євгеній Савчук, Митрополит Львівський Ігор Возьняк, начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук, владика Степан Сус та настоятель Гарнізонного храму отець Тарас Михальчук.

Тривалий час, ще з радянського періоду, його використовували як книгозбірню.

З нагоди свята відбулася літургія, в якій взяли участь представники влади, українські воїни, священнослужителі, військові з країн-партнерів — США і Канади та волонтери.

«За ці десять літ ми дуже багато пережили. Понад 140 похоронних процесій вирушили з цього святого місця на Личаківське кладовище та інші. За ці роки храм наповнився молитвами, довірою, відкритістю, усім тим, що ми називаємо людським життям», — наголосив під час урочистостей владика Степан Сус, який був першим настоятелем гарнізонного храму у Львові.

Після літургії відбулося урочисте погашення марки «Укрпошти» із зображенням Гарнізонного храму, яку підготовили спеціально до десятиріччя. «Укрпошта» багатотисячним тиражем випустила і ювілейний конверт. У Львові вже стало доброю традицією відзначати важливі події та пам’ятні дати випуском поштових марок.

Як розповів начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук, від початку російської агресії Гарнізонний храм став одним із центрів волонтерської допомоги мешканців Львова Збройним Силам України та символом співпраці отців-капеланів, громадськості та військових.

Львів.

Фото надано автором.