«Сьогодні ми шукаємо з Міністерством оборони точки дотику щодо впровадження ефективного державного менеджменту процесу переходу з військової кар’єри до цивільного життя. У результаті цього кожен український ветеран має стати соціально захищеним, перенавченим, успішним та працевлаштованим, тим, кого поважають у суспільстві і ким пишаються», — заявила очільниця Мінветеранів.

За словами Лапутіної, команда Мінветеранів презентувала представникам НАТО проект дорожньої карти переходу з військової на цивільну кар’єру. У ній передбачені заходи підготовки військовослужбовця до мирного життя за рік до того, як він звільниться з війська. Зокрема, це стосується чіткого алгоритму медичної та психологічної реабілітації, професійної перепідготовки.

Учасники наради наголосили, що реалізація реформи потягне за собою низку змін у законодавстві, тому потрібно посилити співпрацю з народними депутатами. Нагадаємо, 24 листопада Кабінет Міністрів схвалив проект закону «Про внесення змін до деяких законів України, спрямованих на забезпечення додаткових гарантій соціального захисту ветеранів війни».