Режисер з Верони Маттео Спіацці відомий своїми постановками у Польщі, Словенії, Естонії, Австрії, Білорусі, Росії, Еквадорі. «Моменти» — друга постановка Спіацці на українській сцені після «Сімейного альбому» (2019). Режисер ретельно обирає проблематику вистав, відтворює знайомі киянам картини, приправлені елементами італійського вуличного театру — «Комедії масок» (commedia dell’arte).

Паперова рапсодія про «маленьких» людей у великому світі. Глядачі переносяться у 1969 рік, до невеликого кабінету державної установи з настінним радіоприймачем, дошкою пошани і стосами паперів. Герої працюють, закохуються, змагаються за підвищення посади, поки диктор розповідає новини зовнішнього світу. Під культові мелодії вони проживають кілька десятиліть від 70-х до Помаранчевої революції. Змінюються портрети державних лідерів та кольори прапорців — працівники спостерігають за історичними подіями крізь невелике віконце свого кабінету. Хтось отримує підвищення чи йде на пенсію, комусь виділяють квартиру, а довкола літають папери, ховаючи під собою час. Людське життя вимірюється відмітками у книгах обліку робочого часу.

На акторах — традиційні маски комедії дель арте, вони надають гротескності характерам. Вистава частково будується на імпровізації, що додає мізансценам пікантності і щирих комічних моментів.