За дорученням редколегії «Голосу України» унікальну книгу вручив власний кореспондент в Одеській області В’ячеслав Воронков.

Приймаючи подарунок журналістів, генеральний директор Одеської національної наукової бібліотеки, заслужений працівник культури України Ірина Бірюкова подякувала «Голосу України» за такий щедрий дарунок і сказала, що книга посяде гідне місце в храмі знань і, безумовно, спричинить величезний інтерес серед читачів. В 2022 році на традиційному книжковому форумі «Українська книга на Одещині» видання «Голосу України» буде представлено широкому колу учасників із усіх областей і регіонів України.

Одеська національна наукова бібліотека — готується відзначити 195-ту річницю від дня створення. Вона — перша публічна бібліотека України, відкриття якої поклало початок заснуванню публічних бібліотек у крайових і губернських містах Росії та України. Нині цей потужний культурний, просвітницький, науково-інформаційний заклад національного і світового значення, що здійснює функції науково-дослідного, методичного та координаційного центру з бібліотекознавства, бібліографознавства, документознавства.

Фонд Одеської національної наукової бібліотеки — універсальний, налічує більш як 5,4 млн документів українською, російською, англійською, французькою, німецькою, польською, чеською й іншими мовами, зокрема понад 200 тисяч рукописів, стародруків, рідкісних і цінних видань. Особливою гордістю бібліотеки є відділ рідкісних видань і рукописів, створений в 1921 році.

Фото автора.