Як зазначила сама Анжеліка, зимова містерія «Територія РіздвА» — це своєрідний синтез фольклорної, класичної та сучасної електронної музики. Участь у концерті беруть відомі українські виконавці та симфонічний оркестр. Упродовж дійства Анжеліка Рудницька, Катя Чілі, Олег Собчук, «GG ГуляйГород», фольк-студія «Правиця», Марина Одольська, «Шпилясті кобзарі», Іванна Пліш, Віталій Кириченко, Павло Табаков, Тоня Матвієнко, «Тhe вйо», Вікторія Васалатій, Валерій Харчишин, Арсен Мірзоян перетворяться на казкових героїв і обіцяють подарувати незабутні емоції. До того ж буде нове звучання добре відомих колядок та щедрівок в оригінальних аранжуваннях, створених спеціально для «Території РіздвА» композитором Євгеном Петриченком.

— Кожне Різдво — це диво. Я вірила, що моя давня мрія створити такий телепроект здійсниться. Я робила у житті багато різдвяних проектів, кожен з яких був цікавий, але створити великий концерт і його відеоверсію було вкрай важко через відсутність фінансування. Завдяки УКФ ця мрія стала реальністю. А Україна отримала ще одне прекрасне різдвяне дійство, яке можна буде побачити на українських телеканалах. До створення музики долучився Ансамбль класичної музики ім. Б. Лятошинського. Загалом над проектом працювало майже 250 осіб, захоплених ідеєю різдвяної містерії.

Ще одна візуальна особливість проекту — оживлення унікальних художніх полотен «Український всесвіт» (авторка — Анжеліка Рудницька), які об’їздили з виставками десятки країн і тепер стануть героями «Зимової Містерії. «Територія РіздвА» «зазвучить» і жестовою мовою, тож разом з нами колядуватимуть і ті, хто чує серцем. «Територія РіздвА» — це неймовірні емоції, запевняє авторка проекту. «У ньому живуть традиції наших предків, радість, родинне тепло і дива, без яких неможливо уявити Різдво. Саме вони рухають нас любити та пізнавати світ і з теплом згадувати кожного року про історії попередніх років — з легкістю та сміхом! Хай наша «Територія РіздвА» зігріє вас у зимові дні!».

Проект створено за підтримки Українського культурного фонду. Прем’єра шоу відбудеться на YouTube-каналі «Територія А» 24 грудня.

Фото надано Анжелікою Рудницькою.