Як інформує офіційний вебпортал парламенту, листи подяки від народних депутатів були надіслані президенту Європарламенту Давиду Сассолі, голові підкомітету Європарламенту з питань безпеки та оборони Наталі Луазо, голові комітету Європарламенту у закордонних справах Девіду МакАллістеру, голові неформальної групи ЄС «Друзі європейської України» Петрасу Ауштревічусу, а також членам парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС.

«З 2014 року Україна продовжує боротися з російською військовою та гібридною агресією, безпрецедентними викликами та загрозами і, водночас, проводить суттєві демократичні реформи, спрямовані на побудову справжньої демократичної країни та на подальші прагнення до вступу до ЄС. Тому для України надзвичайно важливо заручитися підтримкою з боку ЄС», — йдеться у зверненні народних депутатів до європейських колег.

Нагадаємо, 16 грудня 2021 року Європарламент ухвалив резолюцію щодо ситуації на українському кордоні та окупованих Росією територіях України, яка засуджує нинішнє значне нарощування російських збройних сил вздовж кордонів з Україною і відкидає будь-які виправдання Росії з цього приводу. «Ми повністю згодні з тим, що нарощування російських військ та подальше можливе вторгнення в Україну становить загрозу загальному миру, стабільності та безпеці Європи загалом, і така поведінка повинна мати безпрецедентну економічну та політичну ціну для Росії та її керівництва», — переконані народні депутати.

Члени комітетів запевнили європейських колег, що повністю згодні з ключовими сигналами Резолюції та висловили сподівання на продовження структурованого і регулярного діалогу з ЄС щодо питань безпеки, який має бути ще більш амбітним.