За даними прес-центру штабу ООС, на Луганщині, неподалік Катеринівки, противник відкривав вогонь з автоматичних та протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї. У бік Кримського окупанти відкривали вогонь зі станкових і протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Поблизу Новолуганського проросійські збройні формування вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає. Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли. Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

За даними ГУР Міноборони, окупанти приховано завозять залізничним і автомобільним транспортом з території РФ до з’єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів пальне, бойову техніку, озброєння і боєприпаси, засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні літальні апарати.

«Також для прихованого постачання майна військового призначення окупанти використовували «гуманітарні конвої». З РФ значно збільшено постачання до з’єднань і частин окупаційних військ бойових броньованих машин — і нових, і відновлених або модернізованих на російських ремонтних підприємствах», — йдеться в повідомленні силового відомства.