«Після того, як відпрацювали помічниками святого Миколая в Тульчинській громаді, мали приємність насолодитися культурною програмою та за честь екскурсію з винятковим гідом — головою громади Валерієм Весняним на оновленій території палацу Потоцьких», — поділилася Лариса Білозір.

Також вони ознайомилися з експозицією творчих робіт студентів та викладачів Тульчинського фахового коледжу культури.

«Гості під враженням, а мене розпирає гордість, що в нас такі талановиті люди і що ми нарешті робимо перші кроки, щоб зберегти унікальний, найбільший в Україні палац — Потоцьких, історико-культурний спадок, справжню перлину Вінниччини!», — поділилася парламентарій і додала, що вже стартувала реставрація палацу Потоцьких у Тульчині.

До речі, на порятунок головної пам’ятки Вінниччини виділено 27 мільйонів гривень уже цьогоріч у рамках програми Президента «Велика реставрація».

Це стало можливим саме завдяки розробці проектно-кошторисної документації, замовленої за кошти депутатської субвенції, які Кабінет Міністрів України виділив на основі звернення Лариси Білозір та програми Президента. На експертне дослідження було виділено 1 мільйон 234 тисячі гривень із коштів платників податків, а народні депутати ухвалили закон про фінансування не тільки державної, а й обласної власності.

Вл. інф.