У новому будинку зустріне 2022 рік багатодітна родина Людмили та Олега Слободянюків з міста Бар на Вінниччині — за допомоги народного депутата України Ірини Борзової за кошти держави для родини придбали двоповерховий будинок.

На купівлю житла держава виділила 3,6 мільйона гривень. Підтримку багатодітної родини ініціювала народний депутат України Ірина Борзова, на окрузі якої проживає сім’я Слободянюків.
Про радісну новину пані Ірина повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Познайомилася з цією дружною родиною незадовго до Дня захисту дітей, — написала народний депутат. — Була приємно вражена історією її створення. Разом з дітками загадували бажання і відпускали повітряні кульки у небо, аби бажання здійснилися. Мрії у дітей різні, одна була спільна на всіх — мати будинок, в якому у кожної дитини була б своя кімната, свій куточок для навчання чи відпочинку. Разом з Богданом, Анатолієм, Вікторією, Веронікою, Толиком, Владиславою, Вадимом і маленьким Дмитриком малювали картину, на якій зобразили їхній майбутній дім. Тепер їхня мрія здійснилася!».

За словами Ірини Борзової, вона робила все, аби допомогти Слободянюкам отримати новий будинок. Вдалося це завдяки державній програмі щодо забезпечення житлом родин, які створили дитячий будинок сімейного типу.

У Людмили та Олега Слободянюків є троє власних дітей. Вони вже дорослі. Одинадцять років тому подружжя вирішило всиновити хлопчика, від якого відмовилася мати. Пані Людмила час від часу повторює фразу, яка зачіпає за живе кожного, хто її чує. «Нема на світі більшого страждання, ніж в покинутої дитини, — каже Людмила Слободянюк. — Страждає маленька душа».

Після всиновленого хлопчика подружжя прийняло ще одне рішення: взяти близнят, яких залишили у пологовому будинку. Втім, Служба у справах дітей надала право на усиновлення рідному дядькові немовлят. Натомість Слободянюкам запропонували хлопчика. Щоправда, уточнили: у дитини є четверо братиків і сестричок. Вони обдумали ситуацію. Тоді сказали: «Нехай діти будуть в тісноті, зате в любові». Привезли додому усіх п’ятьох.

У подружжя Людмили й Олега настільки щирі серця, що вони готові пригорнути й обігріти усіх обездолених малюків. Нині у них восьмеро прийомних дітей.
Дотепер вони проживали у власному будинку. Щоправда, було тіснувато. Наприклад, в одній з кімнат мешкали п’ятеро діток.

Саме таку ситуацію побачила Ірина Борзова, коли провідувала Слободянюків у травні нинішнього року. Їхній будинок у приміському селі Чемериси Барські. Школа знаходиться у місті Бар. Добиратися малим на уроки далекувато. Дехто з них після занять відвідує гуртки. Взимку рано темніє, дороги перемітає снігом. Дітей треба супроводжувати. Тому Ірина Борзова поставила за мету шукати житло для родини у місті. І це їй вдалося.

«Нехай у вашому будинку завжди живе любов!» — побажала Ірина Борзова великій дружній родині Слободянюків. У відповідь почула таке само дружне дзвінкоголосе: «Дякуємо!».

Фото з сайту Вінниця. Інфо