Фото: vechirniy.kyiv.ua

Як зазначила в одному з інтерв’ю заступниця голови КМДА Марина Хонда, це дуже молоді чоловіки, є серед них 1988 року народження, у них стільки енергії і вони готові працювати, але великою потребою для них є засіб для пересування. Авто закупили за міською програмою «Турбота. Назустріч киянам». Вартість таких автомобілів, залежно від комплектації, — майже півмільйона гривень. Кожен із них — індивідуальний і спеціально обладнаний для потреб окремого власника.

Зокрема Віталій Кличко вручив ключі від машини сержанту 25-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» Дмитру Котову, санінструктору 128-ї гірничо-піхотної бригади Вадиму Свириденку, бійцю 30-ї окремої механізованої бригади Сергію Храпку, ветерану 57-ї окремої мотопіхотної бригади Олександру Чалапчію та воїну 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» Іллі Шувалову. Шостий автомобіль мав отримати Герой України Володимир Жемчугов, який підірвався на міні на Луганщині, втратив обидві кисті, зір і майже рік провів у полоні бойовиків. Оскільки він перебуває на реабілітації у Німеччині, то машину для Жемчугова приїхав забрати його побратим, «кіборг» Руслан Боровик.

Варто зазначити, що члени сімей загиблих мають також право на компенсацію вартості стаціонарного лікування, а діток учасників АТО без черг влаштують у комунальні дитсадки, для них передбачене пільгове харчування у школах та оздоровлення в санаторіях.