За добу (на ранок 18.01) з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. За даними прес-центру штабу ООС, у бік Пісків незаконні збройні формування відкривали вогонь з підствольних гранатометів.

«Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає. Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними. Криміногенна ситуація в районі проведення операції

Об’єднаних сил оцінюється як стабільна. За минулу добу підрозділами поліції, що задіяні в операції Об’єднаних сил, перевірено 3 тисячі транспортних засобів та понад 3 тисячі осіб, 1 особу — на причетність до діяльності незаконних збройних формувань. У порядку реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували понад 2 гектари території та передали на знищення 4 вибухонебезпечні предмети», — йдеться в повідомленні штабу.

За інформацією наших військових, за останній тиждень противник періодично вів докучливий вогонь із мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї, намагаючись спровокувати відповідь наших воїнів. Утім, зусилля проросійських окупаційних військ були марними. Єдиним днем на тижні, коли бойовики у районі проведення ООС жодного разу не порушили тишу, стало 15 січня.

За повідомленням командування Об’єднаних сил, за тиждень троє українських захисників дістали поранення, несумісні з життям. 10 січня під час виконання бойового завдання на замінованій ділянці місцевості внаслідок підриву загинули двоє військовослужбовців окремої Січеславської повітрянодесантної бригади. 11 січня в районі селища Новотошківське Попаснянського району Луганської області загинув військовослужбовець окремої танкової Криворізької бригади.

За даними ГУР Міноборони, командування ЗС РФ нарощує інтенсивність заходів бойової підготовки у з’єднаннях і частинах 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) АК оперативного угруповання проросійських окупаційних військ.

«З початку тижня на полігонах тимчасово окупованої території в Донецькій та Луганській областях противник розпочав збори з командирами рот, батарей і коригувальниками артилерійського вогню. Водночас окупаційні адміністрації із залученням військовослужбовців окупаційних військ продовжують активні агітаційні заходи серед місцевого населення з метою спонукання до проходження військової служби за контрактом у з’єднаннях і частинах 1-го та 2-го АК», — зазначили у відомстві.