17 січня ICAO повідомила, що доповідь стала доступною для всіх 193 членів, включно з 36 державами, які зараз входять до ради організації, інформує «Радіо Свобода».

«Представники ради офіційно розглянуть будь-які подальші дії, що їх має вжити ICAO за результатами висновків звіту, під час зустрічі, яка запланована на 31 січня», — ідеться в заяві організації.

Як інформував «Голос України», 23 травня 2021 року в Мінську за участі військових літаків було примусово посаджено літак польської компанії «Ryanair Sun», що здійснював рейс з Афін до Вільнюса. Білоруська влада заявила, що так відреагувала на повідомлення терористів про закладену вибухівку. Однак подальші дії — зняття з рейсу, затримання та ув’язнення білоруського блогера, колишнього головного редактора телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича та його подруги росіянки Софії Сапеги — вказали на те, що затримання цивільного літака іншої держави було операцією спецслужб.

Після травневих подій ЄС та Велика Британія заборонили своїм авіакомпаніям здійснювати польоти над територією Білорусі. Окрім того низка країн оголосила про накладання чергових санкцій проти Мінська.