Сніжана завжди хотіла не залежати ні від кого, займатися улюбленою роботою й отримувати за виконувану працю стабільний дохід.

Хист до підприємництва Сніжана виявила ще у 2007 році — тоді власний бізнес розпочала з відкриття кіоску з пиріжками. У 2012-му відкрила другу торговельну точку швидкого харчування, а у 2018 році — кафе «Relax». Пані

Сніжані завжди подобалося не стільки готувати, скільки годувати людей.

«Допомогли міжнародні організації. Саме завдяки їх підтримці було створено кафе, закуплено обладнання для кейтерингу — виїзного харчування, устаткування для літнього майданчика, кухонне обладнання», — розповідає жінка.

Поступово до підприємницької діяльності Сніжани Матковської долучилась її сім’я — чоловік, син і невістка. Нині у них згуртований колектив, в якому обов’язки кожного чітко розподілені.

Під час карантину господиня кафе розширила меню, запропонувала нові послуги й організувала доставку замовлень. Кількість клієнтів її закладу помітно зросла. Тепер, окрім жителів Попасної, «Relax» обслуговує також мешканців сусідніх міст і сіл. Під час святкових заходів, які проводяться на Луганщині, організовується виїзна торгівля з використанням придбаних столів, стільців, лавок тощо. У кафе для всіх охочих навіть роблять фото на каві за допомогою харчового принтера!

«До кого приходить успіх? До того, хто наполегливо йде до своєї мети і багато працює, — ділиться власним секретом Сніжана Матковська. — А досягнувши однієї мети, завжди варто ставити перед собою наступну, це мотивує і змушує рухатися вперед!»

Луганська область.

Фото з фейсбук-сторінки Луганської ОДА.