Шановні колеги, друзі!

Для «Трибуни праці» 2022 рік став ювілейним. 90 років насичені радощами від здобутків і перемог, сумом від втрат і помилок, сподіваннями на прихід гідного і безпечного життя. З номера в номер колектив газети дарує читачам віру, надію та любов.

Останні роки були досить складними для журналістів «Трибуни праці» за характером викликів. Передусім це підвищення тарифів на послуги «Укрпошти», непередбачуване поширення пандемії, зростання цін на папір. Проте всі ці перешкоди яскраво засвідчили, що «Трибуна праці» є затребуваним стратегічним інформаційним продуктом! У доброзичливому оточенні земляків, за підтримки місцевої влади здійснюється неможливе. І результат та визнання не баряться: тираж газети в нинішньому році збільшився на 400 примірників!

Київська журналістська громада приємно радіє, що «Трибуна праці» утрималась у бурхливому інформаційному просторі й у неї є перспектива, а в її творців — можливості, бажання та завзяття!

Найважливіші складові успіху в тому, що газета активно перебудовується, переосмислюється на вимоги часу, прагнучи не тільки зберігати історію, а й доносити її до наступних поколінь. Причому, щоразу в інших формах, бо кожне нове покоління мислить по-іншому.

Своїм довголіттям у царині друкованої преси іванівська газета завдячує й своїм громадським кореспондентам, які мають багатий творчий потенціал, — Валентині Гурин, Віктору Бутку, ветерану журналістики Нелі Григорович та багатьом іншим. Та насамперед — нинішнім працівникам редакції Людмилі Шунковій, Андрію Рябоклячу. Це вони та інші дописувачі своїми думками і надіями змінюють на краще розвиток древлянського краю. Поєднання досвіду та молодечого запалу дає очікувані результати: газета не тільки вистояла, не тільки підвищила свою популярність у населення, а й не поступилася своїми принципами та переконаннями. Вона залишається чесною та відданою людям і Батьківщині.

Особливе слово вдячності — завжди оптимістично налаштованому її редакторові Павлу Смовжу. Понад 37 років очолює він «Трибуну праці»! У його професійному здобутку — безліч тем і досліджень. Йому вдалося зробити видання не лише джерелом цікавої, актуальної, потрібної читачам інформації, а й осередком цікавих зустрічей, школою професійної орієнтації для молоді. Завдяки допитливому Смовжовому характеру газета «своя» як серед людей старшого віку, так і серед молоді. Вона дає наснагу для подальшого розвитку та перетворень громади. Природні здібності, наполеглива і цілеспрямована праця, вогонь вдосконалення всього навколо себе, наче дороговказ, провели Павла Смовжа через роки невтомної газетярської праці. 53 роки в активній журналістиці!

Київська організація Національної спілки журналістів України, газета «Голос України» вітають колег та читачів «Трибуни праці» з поважною датою. Вперто віримо — ми ще разом зустрінемо 100-річний ювілей газети!

Правління Київської організації Національної спілки журналістів України, колектив газети «Голос України».