В області діє червоний рівень епіднебезпеки. А це означає значні обмеження: заборону роботи непродовольчих ринків, закладів громадського харчування та культурно-освітніх. Приміром, учні 5—11-х класів в Івано-Франківську переходять на дистанційне навчання.

Заборони не діятимуть у разі стовідсоткового охоплення працівників та відвідувачів імунізацією, наявності негативного результату тестування або сертифіката про одужання від коронавірусної хвороби.

Наприкінці минулого тижня підприємці виходили на протести проти введення червоної зони епідемічної небезпеки. Та звинувачували організаторів масових різдвяних дійств у залученні великої кількості людей.

Головний державний санітарний лікар області Руслан Савчук (на знімку) наголошує, що в області показник летальності з діагнозом «COVID-19» менший, ніж середній у країні. Проте за минулий тиждень померло вдвічі більше пацієнтів, ніж позаминулого. Циркулює переважно штам «Омікрон», госпіталізація при якому нижча, ніж від «Дельти».

«У відведених для лікування спричиненої коронавірусом хвороби лікарнях розгорнуто 3182 ліжка, — зазначив Руслан Савчук. — Медзаклади киснем забезпечені, проблем із його постачанням немає».

Івано-Франківська область.

Фото автора.