«Головною метою підготовки ЗС України 2022 навчального року є забезпечення готовності органів військового управління, підрозділів до виконання оперативних та бойових завдань щодо відсічі та стримування збройної агресії РФ проти України, підвищення спроможностей органів військового управління, військ (сил) щодо гарантованого захисту держави та відновлення її територіальної цілісності, продовження переходу на стандарти та процедури підготовки і застосування військ (сил) за стандартами НАТО», — повідомляє Головне управління доктрин та підготовки Збройних Сил України.

Це буде реалізовано через проведення заходів оперативної підготовки з метою нарощування спроможностей військ (сил) щодо ведення бойових дій у різних умовах обстановки.
2022 року ЗС України зосередять основні зусилля на об’єднаній підготовці органів військового управління військ (сил) спільно з іншими складовими сектору безпеки та оборони із використанням процедур прийняття військового рішення, запроваджених у збройних силах країн — членів НАТО (MDMP, TLP).

Серед заходів підготовки — збори, командно-штабні навчання й тренування, тактичні навчання, льотно-тактичні вправи, заходи централізованої підготовки штабів бригад та підрозділів у вищих військових навчальних закладах тощо. Заходи відбуватимуться із системним залученням представників та підрозділів штабів збройних сил країн-партнерів.

Цьогоріч планується поглибити обопільну участь представників ЗС України, держав — членів НАТО та ЄС в оперативній та бойовій підготовці.

Протягом навчального року передбачається інтенсифікувати роботу з реалізації проектів у рамках Трастових фондів НАТО на підтримку обороноздатності України.

Також продовжиться участь представників ЗС України у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки під егідою ООН, НАТО, ЄС відповідно до взятих Україною міжнародних зобов’язань. Зокрема, підтримання спроможностей та готовності визначених підрозділів ЗС України до виконання завдань за призначенням у складі ЛитПолУкрБриг.

Текст і фото управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.