Як відомо, після російської окупації Криму Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки був перебазований із Феодосії до Чернігова. Минулого року Чернігівська обласна державна адміністрація ініціювала створення технологічного парку за участю цього закладу. Ідею підтримав Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Для чого потрібен такий парк? Він дасть змогу підвищити конкурентоспроможність наявного озброєння та військової (спеціальної) техніки, стимулюватиме інноваційну діяльність, а також стане хорошим майданчиком для роботи підприємств оборонно-промислового комплексу.

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації В’ячеслав Чаус спільно з представниками зацікавлених установ, серед яких і Національний університет «Чернігівська політехніка», обговорив подальші організаційні заходи (на знімку). Він, зокрема, зауважив: «Під час детальнішого вивчення питання ми спільно дійшли висновку, що доцільніше створювати не технологічний (як анонсували раніше), а науковий парк «Центр оборонних технологій» — процедура простіша та преференцій більше. Необхідно вже зараз починати вирішувати юридичні питання щодо реєстрації та подальшої роботи такого парку і безпосередньо працювати над інноваційними проектами, які можна запропонувати підприємствам-партнерам для запуску практичної роботи».

Профільна робоча група має підготувати перші напрацювання вже в березні.

Чернігів.

Фото з сайту Чернігівської ОДА.