Про це під час брифінгу повідомила представниця групи «Партія «За майбутнє» Ірина Констанкевич, додавши, що авторами цієї ініціативи виступили представники різних депутатських фракцій та груп.

Причиною ухвалення такого рішення, за словами народного депутата, є кілька чинників. Зокрема, це демографічна ситуація в Україні, яка з 1993 року погіршується. «Кількість багатодітних родин в Україні є значною. Їх майже 370 тисяч. У цих родинах виховується 1,3 мільйона дітей. Це велика кількість. Державна фінансово-матеріальна підтримка таких родин, на жаль, є незначною. Практично половина цих родин належить до малозабезпечених», — сказала вона, зазначивши, що більшість передбачених державою преференцій для таких родин або не виконуються, або недофінансовуються. «Нині держава забезпечує соціальну підтримку дітей з багатодітних родин у розмірі 1,7 тисячі гривень до шестирічного віку», — зауважила вона, назвавши цю суму недостатньою для утримання дитини. Крім того, депутатку дивує граничний вік надання цієї допомоги. «Чому лише до шести років? Невже семирічна або старша дитина не має права на підтримку держави? Вона ж так само виховується у цій багатодітній родині», — наголосила І. Констанкевич.

«Тому, констатуючи ці соціальні прорахунки, ми вважаємо, що держава має звернути увагу на багатодітні родини і підтримати їх», — сказала депутатка, додавши, що проект постанови містить як інформаційну складову, так і передбачає низку організаційно-фінансових заходів. А з огляду на те, що частина преференцій з підтримки багатодітних сімей та дітей перекладена на місцеві бюджети, увагу варто звернути й на дофінансування тих громад, в яких велика кількість багатодітних родин, переконана депутат.

Лідерами нині є Рівненська, Волинська області, а також Закарпаття, Львівщина та Одещина.