Відкрито кримінальне провадження. Триває також збір коштів для родини, яка постраждала під час вибуху у багатоповерхівці. Небайдужих закликали надавати фінансову допомогу на картку члена батьківського комітету школи, в якій навчаються дівчатка, котрі зазнали опіків. Номер картки 5457 0822 2876 7294.

Потужний вибух стався у квартирі дев’ятиповерхівки приблизно о 16-й годині 2 лютого. Після вибуху в будинку спалахнула пожежа. На місці трагедії загинув 35-річний власник квартири. Ще кілька осіб постраждали. Серед них — двоє дітей віком 8 і 13 років, яких зі значними опіками доправили до дитячої обласної лікарні. За словами лікарів, загрози їхньому життю немає.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович закликав постраждалих громадян обов’язково звертатися по допомогу. Тим, хто цього потребує, запропонували тимчасове житло в готелі. Також допомогу запропонував місцевий «Дім Милосердя». А в міському управління торгівлі пообіцяли забезпечити їх харчуванням.

У будинку проживало понад 300 осіб. На щастя, руйнувань несучих конструкцій не виявлено, проте вибуховою хвилею повибивало шибки з вікон навіть у сусідніх під’їздах, загалом у понад 70 квартирах.
На момент вибуху, крім господарів, у помешканні працювали фахівці газової аварійної служби. Як розповіли місцеві мешканці, запах газу відчувався ще зранку.

Тим часом керівництво ВАТ «Кіровоградгаз» стверджує, що їхні працівники роботи проводили, але не в тій квартирі, де стався вибух, і запевняють, що всі крани були перекриті. Тож незрозуміло, де на момент вибуху взялася така кількість газу. Тепер це, мабуть, питання до слідства. Стало також відомо, що на місці трагедії побував заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.