У Поромівській сільській територіальній громаді Володимир-Волинського району за ініціативою її голови Олега Савчука відбулася виїзна робоча зустріч з питань використання державних програм підтримки агроформувань, створення і розвитку сімейних фермерських господарств, законодавчих ініціатив в АПК. У заході взяли участь начальник управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко, його заступник Людмила Петриканин, керівники дорадчих служб, старости громади, голови фермерських та власники особистих селянських господарств.

За словами Юрія Горбенка, держава сприяє розвитку малих форм господарювання на селі. Він розповів про їхні переваги, а також поінформував про держпідтримку фермерів Поромівської територіальної громади у 2021 році.

Керівник аграрного відомства наголосив, що сільські жителі активно почали звертатися по консультації щодо створення сімейних фермерських господарств.

Інформацію про шляхи підвищення ефективності господарювання на землі учасникам надали начальник Іваничівського відділення Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Людмила Просапчук, керівник дорадчої служби Ростислав Войтюк, дорадник громадської організації Інституту дорадництва «Чисте довкілля» Микола Зінчук, менеджер компанії «Укрмілкінвест» Оксана Ніколенко.

Подібні зустрічі, на думку Олега Савчука, допоможуть господарям бути краще обізнаними з програмами підтримки, підвищувати ефективність роботи. Такі заходи проведено ще в кількох територіальних громадах області.

Волинська область.