Повна комплектація штату територіальної оборони Миколаївщини в мирний час становить 314 осіб. На сьогодні він укомплектований на 70 відсотків — це 220 співвітчизників. Про це повідомив голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім під час спільного брифінгу з головою обласної ради Ганною Замазєєвою, міським очільником Олександром Сєнкевичем та командиром окремої бригади територіальної оборони Миколаївщини полковником Романом Токаренком.

До штату тероборони в мирний час увійшов керівний склад армійців, у воєнний він налічуватиме 3022 особи. Віталій Кім нагадав: «Одним з інструментів зміцнення обороноздатності є тероборона. Закон про неї — це важливий інструмент для підсилення нашої моці. Жодної паніки на Миколаївщині немає».

Голова облради Ганна Замазєєва повідомила про проведення позачергової сесії, на якій затвердять програму тероборони та виділять кошти на підтримку матеріально-технічного забезпечення сил області. Після сесії в приміщені обласної ради відбудуться курси з тактичної медицини.

А полковник Роман Токаренко закликав усіх охочих миколаївців узяти участь у територіальній обороні, звернувшись до територіальних центрів комплектування.

Миколаївська область.