— «Тітушки», які ховають свої обличчя, уникають розмов з журналістами, це — не спортсмени, це — невдахи, які діють підлими методами проти мирних людей, — зазначив у своєму виступі на Євромайдані у Вінниці інтернаціональний чемпіон з боксу в напівважкій вазі за версією ІBO В’ячеслав Узєлков. — Справжні спортсмени демонструють свою силу на змаганнях у залах, на боксерських рингах та борцівських килимах, — продовжив іменитий боксер. — Такі люди не здатні на підлість. У спорті цінується не тільки результат, а й чесність та порядність.

В’ячеслав Узєлков закликав земляків не піддаватися на провокації. Разом з іншими майстрами та знаними у спорті людьми засудив дії молодиків у масках, які в понеділок увечері влаштували шабаш із застосуванням піротехніки та газових шашок на майдані Незалежності у Вінниці, біля будинку міськвиконкому. Агресивно налаштована колона перекрила рух транспорту на головній вулиці міста Соборній.

Дії так званих спортсменів вкрай обурили тих, хто має справжнє відношення до спорту. Про це вони говорили на брифінгу. Голова Вінницької обласної федерації велоспорту срібний призер XXVІ Олімпійських ігор Сергій Чернявський повідомив, що переглядав у соціальних мережах сторінки тих, хто розповсюджував повідомлення про акцію, і був вражений: «Я не побачив там навіть натяку на те, що вони займаються хоч якимось олімпійським видом спорту. Там лише якісь наколки, м’язи... Я не розумію, яке відношення до спорту вони мають взагалі».

Керівник обласного управління з питань фізичної культури та спорту світовий рекордсмен з важкої атлетики Сергій Дідик закликав батьків не допускати втягнення їхніх дітей, особливо неповнолітніх, до подібних акцій.

Вінниця.