Як розповіли «Голосу України» в енергокомпанії, автоматичний газовий захист нового рівня, система контролю та управління дегазацією, а також унікальна система моніторингу провітрювання шахти дадуть можливість ретельніше контролювати під землею рівень концентрацій шкідливих газів, які можуть спричинити аварію, а також відстежувати швидкість потоку повітря і температуру в гірничих виробках.

На «Ювілейній» видобуток вугілля ведеться в умовах однієї з найвищих на Західному Донбасі концентрації метану в гірничих виробках. Тому в 2019 році тут почали цифрове перетворення шахти в рамках напряму «Цифрове енерго» масштабної програми MODUS з цифрової трансформації.

«Першим етапом цифровізації шахти стало розгортання інфраструктури зв’язку на основі технології Wi-Fi. Для цього в гірничих виробках проклали майже 130 кілометрів кабелю, встановили 120 станцій зв’язку і 400 точок доступу», — зазначають енергетики.

Wi-Fi-інфраструктура стала фундаментом для наступного інноваційного кроку — створення системи позиціонування персоналу. Під землею змонтували понад 1700 радіомаячків Bluetooth, які забезпечили покриття майже 80 км гірничих виробок. А півтори тисячі касок шахтарів «Ювілейної» забезпечили смарт-лампами, які не тільки освітлюють гірничі виробки, а й в режимі реального часу передають на диспетчерський пульт на поверхні, де саме під землею перебуває людина з точністю до десяти метрів.

«Торік стартувала друга частина проекту, в рамках якої впровадили підсистему автоматичного газового захисту, контролю та управління дегазацією, а також запровадили підсистему моніторингу провітрювання шахти.

Завдання цих підсистем — забезпечення максимального рівня безпеки з виключенням людського чинника», — додають в енергокомпанії.

Для цього встановили високочутливі датчики в прохідницьких вибоях і безпосередньо в дегазаційному трубопроводі, яким відводиться газ із шахти на поверхню. Інформація про концентрацію газів з датчиків по високошвидкісній мережі передається на диспетчерський пункт шахти. У разі перевищення допустимих норм включається аварійна сигналізація й одразу відбувається автоматичне відключення обладнання в шахті.

Також для зниження аварійності гірничошахтного обладнання та скорочення простоїв проводяться мобільні обходи і ремонти. Гірники за допомогою спеціальних смартфонів передають фото чи відео технічних несправностей обладнання, а також у режимі реального часу консультуються з фахівцями й оперативно обмінюються інформацією між підземними бригадами. Ведеться онлайн-моніторинг видобутку вугілля. За допомогою новітніх конвеєрних ваг c мінімальною похибкою ведеться облік гірської маси, що надходить з видобувних ділянок. Також ваги оснащені високоточним золоміром, який визначає якість вугільної продукції.

«Впровадження передових технологій і інноваційних розробок дає змогу робити працю шахтарів безпечнішим, а видобуток вугілля — продуктивнішим. Уже можна сказати, що цифровізація дає результат. Ми вийшли на новий рівень контролю відпрацювання багатогазових пластів, в режимі реального часу відстежуємо, де саме перебувають люди на виробничих ділянках, проводиться оперативне оповіщення диспетчера та інженерного складу про ситуацію, аварійні і нештатні випадки під землею», — підкреслив генеральний директор компанії Ільдар Салєєв.

За словами керівника програми MODUS Дмитра Осики, сучасна енергетика — це ІТ-енергетика: «Технології дають можливість якісно змінювати галузь, проводити її цифрову трансформацію, у рази поліпшуючи умови та ефективність роботи співробітників і підвищуючи рівень їхньої безпеки».

Проект на «Ювілейній» став показовим: на практиці цифрові рішення успішно продемонстрували свій потенціал і можливості. У подальших планах — тираж рішень на інші шахти.

Дніпропетровська область.