Про це заявив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на брифінгу після завершення Погоджувальної ради. Він додав: це і його позиція, і всіх голів депутатських фракцій та груп.

Глава парламенту зауважив, що цього тижня розглядатиметься, зокрема, законопроект про виділення додаткових коштів для військовослужбовців (№ 7012-2). «Законопроект № 7012-2 погоджено з Міноборони, Збройними Силами, Мінфіном. Це законопроект, який може найповніше забезпечити всі необхідні видатки української армії на цей період. Тому вважаю, що він має всі перспективи бути ухваленим у залі», — сказав він, додавши, що протягом тижня розглядатимуться також питання, пов’язані з посиленням обороноздатності нашої армії та з обігом цивільної зброї. «Крім того, думаю, буде підготовлено низку політичних заяв з боку Верховної Ради до світу, ООН, Європарламенту тощо», — припустив політик.

Нагадавши, що попередні тижні минули під знаком міжпарламентської дипломатії, Руслан Стефанчук зауважив, що і цей тиждень не стане винятком. «Одразу після цього брифінгу у мене буде онлайн-зустріч зі спікером парламенту Швеції, де ми обговоримо питання підтримки України», — повідомив він. А торкнувшись виступу Президента Володимира Зеленського на Мюнхенській конференції, сказав: «Мені надзвичайно приємно, що це також було тим початком, який об’єднав всіх — і владу, і опозицію. Адже коли йдеться про безпеку нашої країни, думаю, що ніхто не може залишатися осторонь».

Зауваживши, що парламент перебуває у постійному діалозі з урядом, Голова Верховної Ради наголосив: народні депутати готові розглядати та ухвалювати всі законодавчі ініціативи, які потрібні, щоб наша армія стала сильнішою, а дипломати ще переконливішими.

Крім того, відповідаючи на запитання журналістів, Руслан Стефанчук повідомив, що нині на коронавірус хворіє 8 народних депутатів та 43 працівники апарату. А перебування деяких обранців за кордоном прокоментував так: «Я не контролюю виліт народних депутатів за межі країни. Мені видається, що в цей період кожен народний депутат, незалежно від фракції, політичної позиції, повинен знаходитись у сесійній залі і мати кропітку і звитяжну працю задля блага українського народу. Я таку позицію сповідую, і мені приємно, що таких же принципів дотримується переважна більшість народних депутатів. Ви бачили, що минулий тиждень практично всі питання ми приймали 300+. І це ще одне підтвердження консолідації Верховної Ради України».

На завершення Голова Верховної Ради наголосив, що парламент продовжує працювати у штатному режимі, а у разі необхідності готовий працювати 24/7. «Всі питання, які розглядатимуться у сесійній залі, будуть спрямовані на захист України, кожного громадянина та нашої територіальної безпеки й цілісності», — констатував він.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.