На знімку: трирічна Сашенька з батьковим орденом сім років тому.

«Ваша Величносте! Мені 10 років, сім з яких я живу без тата. Він був військовим, його вбили на війні на Донбасі. Мені дуже сумно, що ми тепер тільки вдвох із мамою. Сьогодні Росія знову лякає мою країну великою війною, а війна — це коли гинуть татусі і багато, багато мирних людей. Я вас дуже прошу, скажіть Путіну, щоб він забрав свої танки і своїх солдатів від нашої землі. Я бачила на фото, що у вас маленькі правнуки. Вони щасливі, бо мають тата і маму. Я бажаю вам миру і бути здоровою. Дуже вірю, що ви, поважна пані — королева Великої Британії, прочитаєте мого листа і попросите Путіна не вбивати українських людей», — звернулася донька Героя до Єлизавети II.

Навесні 2015 року дівчинка отримала посмертну нагороду свого батька, прикордонника Андрія Матвієнка. Рятуючи своїх поранених побратимів, він і сам дістав смертельне поранення під Савур-могилою. Світлину, на якій Саша Матвієнко стискає в руці орден «За мужність», побачили в багатьох країнах. Вона стала символом боротьби за мир.

Листа дівчинка писала разом із мамою Іриною, а з перекладом допомогла Сашина репетиторка з англійської мови, повідомили в Кіровоградській обласній раді.

Фото прес-служби обласної ради.