Постанова Верховної Ради України

Враховуючи тимчасову окупацію Російською Федерацією невід’ємної частини території України - Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, здійснену внаслідок збройної агресії проти України, у зв’язку із системними протиправними діями Російської Федерації проти свободи світогляду та віросповідання громадян України в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, зважаючи на тиск з боку Російської Федерації на релігійну громаду Кримської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) та архієпископа Сімферопольського і Кримського Української Православної Церкви (Православної Церкви України) Климента, з метою збереження культурних цінностей, що мають значення для формування культурного простору України на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також беручи до уваги, що відповідно до Постанови Верховної Ради України від 15 березня 2014 року № 891-VII «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим» повноваження Верховної Ради Автономної Республіки Крим достроково припинено, Верховна Рада України постановляє:

1. Тимчасово, на період дії Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», передати з власності Автономної Республіки Крим у державну власність частину майнового комплексу загальною площею 1 475,7 кв. метра, позначену у плані домоволодіння літерою «а», будівлі, розміщеної за адресою: вул. Севастопольська, 17, м. Сімферополь, 95015, а са-ме Кафедральний собор святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги.
2. Кабінету Міністрів України здійснити заходи щодо передачі Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги в державну власність.
3. Ця Постанова набирає чинності з моменту її прийняття.

Голова Верховної Ради України Р. СТЕФАНЧУК.

м. Київ,
17 лютого 2022 року.
№ 2077-IX.