Чоловіки, віком від 18 до 60 років, які приїжджають на Закарпаття з інших областей, повинні прийти до центрів комплектування. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Віктор Микита, пише Depo.Закарпаття.

За його словами, власники готелю чи інших помешкань, де їх заселяють, можуть самостійно вирішувати, чи поселяти чоловіків. Стати на військовий облік чоловіки мають протягом 24-х годин з часу прибуття на Закарпаття.

"Ми на Закарпатті надаємо прихисток і максимально допомогаємо сім'ям, а чоловікам надаємо вибір — або повернутися до місць проживань і записатися там до територіальної оборони, або патрульні поліцейські будуть виявляти таких чоловіків і вручати їм бойові повістки. Якщо вони ухилятимуться, то за це передбачена кримінальна відповідальність. Упевнений, що у той час, коли закарпатські сини та доньки борються з ворогом на усій лінії фронту, чоловіки, які вимушено перемістилися з гарячих точок, з честю захищатимуть від ворога нашу область та свої сім’ї", – наголосив Віктор Микита.

Нагадаємо, на Закарпатті кількість вимушених переселенців збільшилась до 40 тисяч. Обласний гуманітарний штаб з розміщення переселенців функціонує цілодобово.

Михайло Хомченко, zak.depo.ua

Фото: Закарпатська ОВА.