В автівці знаходилися вихователі дитячого будинку сімейного типу, які їхали на зміну колегам.

Три жінки загинули на місці, ще двоє людей отримали осколкові поранення. Вони з колегами пішки дісталися найближчого блокпосту української армії. Там їм надали першу медичну допомогу, а згодом евакуювали у безпечніше місце. Про це повідомила в Телеграм-каналі голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва. «Щоденно, по вказівці свого фюрера, російські війська коять злочини проти людяності на нашій землі і вчергове зробили це зухвало і цинічно», -- написала вона.

Ганна Замазєєва зазначає, що мікроавтобус Mercedes-Benz Sprinter було марковано знаками «червоного хреста». Втім, миколаївська журналістка Марія Дорохіна, яка того дня зустрілася саме з цими виховательками, що чекали на машину, запевняє: «Приїхала біла вантажівка дуже схожа на хлібовозку, без жодного розпізнавального знака, без навіть маленької наклейки червоного хреста! Просто біла вантажівка! Вони поїхали!

За кілька годин їх обстріляли на трасі. Виховательки, яких я бачила веселими, усміхненими вранці, загинули!»

Дівчина вважає, що відсутність маркування та недбалість також є причиною трагедії. Втім звірству ворогу, який вбиває мирних жителів та обстрілює цивільні автівки, жодних виправдань немає.

Фото з відкритих джерел.