Установою опікуються місцеві монахині. Разом з ними з Луцька поїхали четверо медсестер та лікар. Вони організували подобове чергування, аби забезпечити комфортні умови для підопічних. 

Про евакуацію дітей з Волинського обласного будинку дитини до Польщі у п'ятницю, 11 березня повідомив голова облради Григорій Недопад.

«Таке рішення прийнято, аби полегшити життя малюків, які не мають батьківської опіки, і для яких надмірним випробуванням стала необхідність частої евакуації до укриття через повітряні тривоги. Працівниці дитячого будинку поїхали разом із малюками, щоб опікуватися ними і надалі. Наших діток у Польщі зустріли надзвичайно тепло, створили чудові умови для перебування дітей і опікунів, надали безкоштовне проживання і харчування. Вкотре приємно вразило приязне ставлення польської громади до українців. Дружба між нашими націями міцніє, а кордони стираються. Діток забезпечили новим одягом, засобами гігієни і всім необхідним. Наразі вони мають увагу, тепло і турботу, усі здорові й веселі. Після Перемоги діти повернуться додому», – зазначає у своєму повідомленні Григорій Недопад.

Фото з відкритих джерел.