Людей охоплював страх, ненависть і злоба до тих, хто приніс до нас війну… Отже, спрацював сигнал повітряної тривоги.

…Несподівано, бо скоро зранку, і натужно та жалібно з церков доносився гул дзвонів. І це не лише підсилило страх, а й повернуло усіх до суворої реальності – війна!

Спрацювало оповіщення про повітряну тривогу в Ужгороді й районах. Правда, люди пишуть у соцмережах, що не скрізь, не у всіх мікрорайонах у обласному центрі Закарпаття було чути сирени. Тому просять владу звернути на це особливу увагу і також належно дообладнати бомбосховища під багатоповерхівками.

До речі, під час тривоги (тривала аж до восьмої години ранку) ужгородці й жителі довколишніх сіл, що прилягають до словацького кордону, - чули звуки літаків з території сусідньої держави. А це може означати, що і там військові були напоготові.

Варто ще наголосити: обласна військова адміністрація постійно нагадує й розповсюджує інформацію про порядок дій під час повітряної тривоги. Ось лише основне: вимкніть світло; - перекрийте газ;  візьміть із собою харчові продукти, медикаменти, питну воду, документи; - за можливості допоможіть дійти до укриття своїм сусідам, дітям та особам похилого віку.

А ще радять: якщо поряд немає споруд для укриття – НЕ ВИХОДЬТЕ НА ВУЛИЦЮ. Шукайте безпечні місця у власних підвалах, заглиблених чи напівзаглиблених приміщеннях, ванних кімнатах або ставайте у дверних отворах.

Не підходьте до вікон. Також не можна фотографувати чи знімати.

Опинившись в укритті, за можливості ввімкніть Fm радіо на частоті 101,6, 101,9 або 107,2 МГц та виконуйте подальші вказівки обласної військової адміністрації.

… Таким неспокійним і тривожним видався суботній ранок у спокійному дотепер Закарпатті.

Ужгород.

Фото з доступних джерел.