Кабінет Міністрів розраховує, що своє чергове засідання 4 грудня проведе в будівлі уряду. Про це вчора сказав прес-секретар Прем’єр-міністра Миколи Азарова Віталій Лук’яненко.

«Ми розраховуємо, що здоровий глузд переможе, будівля буде розблокована, і ми проведемо засідання», — сказав він. При цьому прес-секретар прем’єра наголосив, що уряд не проти мирних акцій протесту, проте адміністративні будівлі блокуватися не повинні. Водночас після того, як Верховній Раді не вдалося висловити недовіру уряду, прес-служба Кабінету Міністрів зробила акцент на тому, що в його складі відбудуться серйозні кадрові зміни. «Микола Азаров запевнив, що він особисто «зробить жорсткі висновки з того, що відбулося, і в уряді будуть зроблені рішучі кадрові зміни», — наголошує прес-служба.

Однак чи відбудеться сьогоднішнє засідання уряду, поки що невідомо, бо на момент, коли верстався номер, будівля Кабміну продовжувала перебувати в облозі протестувальників. Говорячи про інші плани уряду, прем’єр повідомив, що найближчим часом українська делегація відвідає Брюссель для продовження переговорів про асоціацію з Європейським Союзом. «Найближчим часом буде направлена наша делегація до Брюсселю для обговорення тих питань, які виникли і відтермінували підписання Угоди про асоціацію», — сказав він. Зазначимо, що про це було домовлено під час телефонної розмови Президента України Віктора Януковича із Президентом Єврокомісії Жозе Мануелом Баррозою. Прем’єр також підкреслив, що нині в Україні — складна економічна ситуація, тож саме для її вирішення й було відкладено підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Крім того, уряд і надалі наполягає на проведенні тристоронніх консультацій Україна—РФ—ЄС. Про це М. Азаров сказав під час зустрічі з послами країн ЄС. «Ми розраховуємо на проведення трьохсторонніх консультацій, адже для нас відновлення товарообігу з Росією є ключовим питанням, оскільки через відсутність замовлень у нас зупинилося багато заводів», — зазначив прем’єр.