Енергодарці на мітингу біля будівлі виконкому міськради 20 березня.

Фото: Дмитро Орлов.

Понад півтори тисячі мешканців Енергодара зібралися біля виконкому на мирну акцію протесту, аби виступити проти свавілля російських загарбників та сказати, що місто назавжди залишиться українським.

Відео з місця події оприлюднив у Телеграмі міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

“Нам треба, аби викрадення мешканців припинилися. Ми тримаємо зв’язок з головою ОВА, представниками влади всіх рівнів. Викрадення Івана Самойдюка (першого заступника мера - ред.) - це провокація, яка повністю ставить під загрозу подальше життєзабезпечення міста. І якщо до завтра його не звільнять, такі акції стануть безстроковими та цілодобовими”, - сказав Орлов.

Акція носила виключно мирний характер. Коли люди почали розходитися, приїхали російські військові та намагалися захопити кількох учасників і запхати їх в машину. Але сотні людей стали щільною стіною та буквально відбили своїх земляків від полону. Окупанти почали стріляти в повітря, потім поїхали геть.

Як повідомлялося, Івана Самодюка викрали вчора на російському блокпосту, коли той повертався до міста із Запоріжжя, звідки привіз гуманітарну допомогу.

Фото зі сторінки міського голови Енергодара у соцмережах.

Укрінформ