Як відзначив директор департаменту молоді і спорту Дніпропетровської ОВА Олександр Пшеничников, українські спортсмени тримають свій фронт і, не зважаючи ні на які перешкоди, отримують нагороди.

"Ярослава Магучих, незважаючи на нелегкий багатоденний шлях в Сербію і переживання за рідну країну, довела, що вона спортсменка світового рівня. На честь нашої держави звучав Гімн України", - розповів він.

На підготовку в Сербії у Ярослави був усього тиждень. У фіналі чемпіонату вона виконала 9 стрибків. І перемогла, узявши висоту в 2,02 метри. А після виступу розповіла міжнародному співтовариству про те, що відбувається в Україні, про те, як агресор бомбить наші міста, як гинуть люди.

Наступними важливими стартами для Ярослави Магучих стануть чемпіонат світу з легкої атлетии в липні і чемпіонат Європи в серпні.

Ярослава займається спортом з семи років. Є Заслуженим майстром спорту України з легкої атлетики, рекордсменка, призер, чемпіонка Європи, світу серед юніорів і молоді. Бронзовий призер Олімпійських ігор у Токіо. Чотирикратна переможниця найпрестижніших легкоатлетичних стартів – Діамантової ліги.

Всього на змагання в Сербію потрапили 12 спортсменок, що виконали норматив. Від кожної країни могли взяти участь не більше двох спортсменок. Від України за нагороди змагалися Ярослава Магучих і Ірина Геращенко. У Ірини - 5-й результат. "Срібло" завоювала австралійка Елеанор Паттерсон з результатом 2,00 м, на третьому місці - представниця Казахстану Надія Дубовіцкая - 1,98 м.

А ще один спортсмен з Дніпропетровщини Михайло Кохан завоював Кубок Європи з метання молота серед спортсменів до 23 років.

Фото з відкритих джерел.