У колоні було 267 автівок, і вона досягла мети без втрат, повідомив голова Станіславської територіальної громади Іван Самойленко.

Та бажаючих виїхати на контрольовану нашими військами територію значно більше – біда в тому, що загарбники такі машини у кращому випадку не пропускають, а в гіршому просто розстрілюють.

Не досяг Херсона і жоден гуманітарний конвой із харчами та ліками, хоча потреба в них наразі кричуща. У аптеках обласного центру практично відсутні знеболювальні засоби, препарати для регулювання тиску й рівня цукру в крові, навіть йод, вата й бинти.

Дійшло до того, що деякі активісти доброчинних організацій та священнослужителі намагаються прорватися по ті ліки на сусідню Миколаївщину власним транспортом, на свій страх і ризик. Та повертаються далеко не всі: адже для таких подорожей у воєнний час потрібно досконало знати місцевість, аби манівцями можна було об’їжджати блокпости московітів. До того ж, є небезпека підірватися на мінах, що ними тепер буквально всіяна прифронтова місцевість.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Херсон.