Одне із них – агрохолдинг KSG Agro, який планує розпочати посівну 10-12 квітня.

Як зазначають у компанії, її господарства забезпечені паливом, насінням, закінчують формувати резерв засобів захисту рослин. Нині проблема полягає не тільки в тому, щоб знайти, а й поставити продукцію зі складів там, де це можна зробити. Холдингу це вдається: він завершив контракти, повністю поставив насіння кукурудзи та найближчим часом завершить постачання насіння соняшника.

«Ми в повному обсязі, причому навіть із повним запасом не лише на посівну, а й на збиральну кампанію, забезпечені паливом. Усе йде за планом і загалом у господарствах холдингу ситуація виглядає нормальною, доброю. Технічно та агрономічно ми повністю готові до посівної», - розповів голова ради директорів компанії Сергій Касьянов.

Завершено процес підживлення озимих культур карбамідо-аміачною сумішшю на площі 5,5 тисяч гектарів.

«Стан рослин добрий, вони активно розвиваються і бурхливо йдуть у зріст. На полях уже розпочався процес внесення газоподібного аміаку під посіви ярих», - зазначив директор рослинницького дивізіону холдингу Дмитро Ємельченко.

Корективи до запланованої структури посівів вносити не планують: 60% - пшениця, ячмінь, ріпак та 40% - соняшник та кукурудза.

«Звичайно, у нас були дискусії про те, що у зв'язку зі зниженням експортного потенціалу соняшнику зробити більший акцент на зернові культури, які більш потрібні всередині країни. Однак, агрономічно це неправильно і ми зберігаємо сівозміну, що склалася», - підкреслив Дмитро Ємельченко. Залишається складною ситуація із запасами вологи у ґрунті. Так, у метровому шарі у південній частині регіону є 125 мм, а у дніпровських районах – 150 мм, що нижче оптимального значення 200 мм.

Однак є надія на те, що до посівної кампанії волога збільшиться і ситуація зміниться на краще.

Фото з відкритих джерел.