Найбільший Національний історико-археологічний заповідник «Херсонес Таврійський», що є візитівкою Севастополя, одержав нового керівника. Колишній, Леонід Жунько (до слова, саме за його керівництва і багато в чому завдяки його старанням музей отримав статус об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО), за словами чиновників міського «уряду», написав заяву про звільнення з посади за власним бажанням.
А потім прес-служба заповідника офіційну позицію представників влади трохи підкоректувала: «Леонід Жунько наказом начальника Головного управління звільнений на підставі особистої заяви з формулюванням: «За згодою сторін».
Перед новим директором Андрієм Кулагіним, який до цього три роки очолював в «Херсонесі Таврійському» відділ підводної археології, начальник головного управління культури і охорони об’єктів культурної спадщини Севастополя Олександр Литвиненко поставив завдання: домагатися повернення 28 експонатів античного періоду, арештованих в одному з музеїв Нідерландів після анексії Криму Росією навесні минулого року.
Севастополь.