На знімку (зліва – направо): начальник Львівської ОВА Максим Козицький  і Глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

Він зазначив, що зараз Львівщина є одним із регіонів, куди найчастіше переїжджають українці з інших областей, які постраждали від бойових дій. Окрім того, тут є великий гуманітарний хаб, звідки допомога прямує в інші області.

 

Максим Козицький розповів, що зараз у Львівській області перебуває понад 500 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них в офіційних пунктах прийому переселенців розселили понад 260 тисяч осіб, є і ті, хто самостійно знайшов собі прихисток у приватному секторі. Щодоби в інші регіони зі Львівщини відправляють майже 100 тонн гуманітарної допомоги.

«Значну частину гуманітарної роботи збирають волонтери, обласна і місцева влади також задіюють всі можливі ресурси, проте досі немає активної участі міжнародних організацій, які повинні це робити. Лише зараз частина з них починають допомагати», – підкреслив Максим Козицький.

Окрім того, начальник Львівської ОВА зазначив, що на Львівщину переїхали уже майже 20 релокованих підприємств. Ще є більше ніж 200 заявок від підприємств, які б хотіли переїхати. У воєнний час розвиток підприємництва особливо важливий для економіки країни.

Також Матті Маасікас та Максим Козицький обговорили головні гуманітарні потреби області. Глава Представництва ЄС в Україні пообіцяв максимально сприяти у вирішенні гуманітарних питань.

Львів.

Фото Львівської ОВА.