У Львові запрацював розмовний клуб «Говорімо українською» для внутрішньо переміщених осіб, які хочуть краще вивчити українську мову. Навчатися української мови виявили бажання вжемайже 1 000 вимушено переміщених українців, з яких сформували 40 груп. Серед студентів -- люди з усіх куточків України, різних віку та професій. 
Навчання триватиме до 17 травня. Дистанційні уроки відбуватимуться двічі на тиждень, кожне заняття триватиме по 90 хвилин. Участь у клубі є безкоштовною. 

Організатори зазначають, що кількість зареєстрованих перевершила всі сподівання. До того ж люди й далі зголошуються брати участь у Клубі, але вже у другому сезоні проекту.  Мета Клубу -- шляхом невимушеного спілкування на цікаві теми допомогти учасникам легко подолати мовний бар’єр і навчитися розмовляти українською без проблем. 

Разом із командою україністів МІОКу проводити заняття слухачам Клубу на волонтерських засадах зголосилися десятки інших досвідчених фахівців -- викладачі з університетів Львова, Києва, Тернополя, Харкова, вчителі шкіл і гімназій Львівщини.

Програму теж побудували цікаво. Одна її частина -- це побутове спілкування, а друга -- культурологічна. «Будемо говорити про різні постаті: Тараса Шевченка і Василя Стуса, про диригентку Оксану Линів і про кулінара Євгена Клопотенка, письменника Сергія Жадана, якого наші польські друзі номінували на здобуття Нобелівської премії. Хочемо дати людям відчуття гордості за Україну, за яку ми всі разом зараз боремося», -- зазначила директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка»  Оксана Ключковська. 

Фото МІОК.