Представники влади разом з Патрульною поліцією, релігійною організацією та волонтерами спільно забезпечили евакуацію з Лисичанська 1000 осіб, з Кремінної - 146, із Сєвєродонецька - 308. «Рубіжанам окупанти не дали врятуватися, проскочили лише 10 осіб на власному транспорті. Центральна частина Рубіжного знаходиться під окупацією, і люди там в заручниках, їх насильно депортують до інших окупованих міст. Так само під щільними обстрілами окупантів Попасна та Гірська громада - звідти не вдалося вивезти жодної людини, - зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. - Кожен день відпрацьовуємо на максимум. Зараз задача номер один - убезпечити жителів Луганщини».

Цього ж дня для тих, хто залишився у вільних містах Луганщини, було завезено декілька тонн гуманітарної допомоги. Патрульні поліцейські вже розвозять її по бомбосховищах.

Звертаючись до жителів Луганської області, Сергій Гайдай наголосив: «Нагадую, евакуація поки є. Автобуси чекають на вас щоранку. Подбайте про дітей! Бережіть себе!».

Іван ТЕРЕЩЕНКО.

На знімках: Під час проведення евакуації на Луганщині.

Фото зі сторінки Сергія Гайдая у Фейсбуці.