З перших днів війни Вінницький обласний гуманітарний штаб приймає з-за кордону, формує і передає гуманітарні вантажі військовим, переселенцям і мешканцям населених пунктів, які постраждали від російської агресії. На сьогодні в області проживає більше 70 тисяч переселенців. Аби громади отримували саме ту допомогу, яку потребують люди, Вінницька обласна військова адміністрація запустила публічну зведену систему обліку потреб.

Про це повідомила народний депутат України, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики Ірина Борзова.

«Вінницька область перша в Україні, де запрацювала публічна система обліку потреб. Кожна громада може в он-лайн заповнити форму, в якій вказується, що саме потрібно, які продукти, засоби гігієни, та в якій кількості. Відповідно за заявленими потребами передається гуманітарна допомога. Так само будь-хто з волонтерів, представників міжнародних організацій, чи просто бажаючих допомогти, можуть переглянути зведену потребу щоб надати допомогу. Важливо, що допомогу можна передати лише на гуманітарний склад, а й самостійно передати за призначенням», - розповіла Ірина Борзова. 

Інформація про потреби для переселенців у відкритому доступі на сайті Вінницької обласної військової адміністрації: http://www.vin.gov.ua/bilshe/44565-potreba.

«Інформація про потреби військових не буде в публічному доступі, з міркувань безпеки. Але всі, хто можете допомогти з тактичним спорядженням чи іншими потребами захисників – гуманітарний штаб готовий передати цю допомогу саме в ті частини, які її найбільш потребують», - роз’яснила народний депутат.

За перший тиждень квітня Вінницький обласний штаб розподілив та відправив майже 50 тон гуманітарних вантажів на потреби військових, переселенців та у гарячі точки України.

З 1 по 8 квітня до обласного гуманітарного штабу надійшло 100 тонн вантажів. Найбільша партія надійшла з Луцька - 25 тон. Цей вантаж одразу перенаправили з призначенням – на потреби військових та переселенців.

За тиждень Вінницький обласний штаб гуманітарної допомоги відвантажив 160 палет (майже 50 тон) допомоги.

Зокрема, відправляли для переселенців Тульчинської, Жмеринської, Іллінецької, Турбівської, Райгородоцької громад на Вінниччині та у звільнений від російських окупантів Ірпінь.

Близько 6, 5 тон (21 палету) гуманітарної допомоги відправили цього тижня до Бучі, більше 1 тони гуманітарки - в Харківську ОДА.

Отримали допомогу і Брацлавський психо-неврологічний будинок-інтернат і добровольчий загін «Карпатська Січ», який базується на Київщині.

Найбільше вантажів відправили на військові частини - 67 палетів (20 тон).

«Наша мета – забезпечити надання допомоги тим, хто її найбільш потребує», - резюмувала Ірина Борзова.

Інформаційне управління