Навпаки: щодня у обласному центрі з’являється дедалі більше ворожих блокпостів та озброєних до зубів патрулів. Групи орків неквапно тиняються місцевими ринками, роблячи вигляд цікавих туристів, і навіть «наводять красу» у перукарнях. А така поведінка геть не схожа на підготовку до втечі.

Більше того: якщо в перші дні після штурму Херсона рашисти демонстративно не чіпали української символіки, демонструючи невтручання у внутрішні справи громад, то тепер її активно «денацифікують». Спершу зняли державні прапори з будівлі облдержадміністрації, де тепер допитують і катують патріотів. Потім почали вимальовувати знущальницькі написи на п’єдесталі демонтованого пам’ятнику Леніну, який перетворили на меморіал пам’яті воїнів, загиблих на Донбасі. Демонтують вуличні аншлаги з написами «Херсон – це Україна», а жовто-блакитні прапори здирають вже усюди, де тільки побачать. З недавніх актів вандалізму: знищення атрибутики й світлин на меморіалі Героям Небесної Сотні (дивись фото), облаштованим свого часу коштом громади.

Прикметно, що безпосередньо російські вояки цим не займаються. «Роботу» проводить купка тутешніх колабораціоністів під дбайливим наглядом, чи то пак «охороною» молодиків у чорному – бійців Росгвардії. Потім ця картинка з’являється у передачах Путін-ТБ та на пропагандистських інформаційних ресурсах. Мабуть, вона має переконати глядачів у тому, що херсонці усім серцем прийняли «руський мир» і радісно позбавляються усього, що нагадує про Україну та її історію. Однак чужинці не врахували, що Україна не на плакатах – вона у серцях. Тому на патріотичні мітинги продовжують виходити сотні херсонців, котрих не зупиняють ні димові шашки, ні обстріли з травматичної зброї, ні затримання активістів. Натомість на проросійську акцію у Новій Каховці вийшло «аж» три десятки запроданців під триколорами. Аби створити враження масовості для зйомок, цей «натовп» довелося розосередити по всій площі. І то враження він справляв жалюгідне.

Фото з відкритих джерел.